Actrice Henny Orri neemt afscheid

HILVERSUM, 29 SEPT. De actrice Henny Orri (69) neemt afscheid van het toneel na de rol die zij nu speelt in In de hemel mag alles, een door haar man Theo Kling geschreven en geregisseerd blijspel over euthanasie. Zij heeft dat aangekondigd in het NOS-programma Radio Uit. “Van de zomer heb ik dit besloten. Ik vind het prachtig en mooi, maar het is genoeg geweest. Op een gegeven ogenblik moet je gewoon weten dat het tijd is. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker alle stress en moeilijkheden die erbij komen, je vallen”, zo motiveerde de actrice haar besluit. Henny Orri ontving in 1960 en 1961 de Bronzen Bouwmeesterpenning en in 1964 de nominatie actrice van het jaar. In 1978 kreeg ze de Colombina voor haar rol in Deuren en in 1986 de Theo d'Or voor haar rol in Wings. In het seizoen 1987/88 vierde zij haar veertigjarig toneeljublieum.