Voorhoeve ontmoet Surinaamse collega

DEN HAAG/PARAMARIBO, 28 . Minister Voorhoeve (defensie) heeft zaterdag op Schiphol een ontmoeting met zijn Surinaamse collega Gilds. Het initiatief voor het gesprek gaat volgens Defensie uit van de Surinaamse bewindsman. Het gesprek met Voorhoeve moet volgens Gilds een nieuwe impuls geven aan de militaire samenwerking tussen Suriname en Nederland. De betrekkingen op dit terrein staan op een laag pitje, omdat Paramaribo nog geen voorstellen heeft uitgevoerd voor verdere reorganisatie van de Surinaamse krijgsmacht. Nederland stelt dat als voorwaarde voor verdergaande samenwerking. De ontmoeting vndt plaats in de transitruimte van Schiphol, omdat Nederland een van Gilds' adviseurs, Rupert Christopher, geen visum wil verlenen. Hij wordt verdacht van drugshandel en schending van mensenrechten.