Unieke prestatie van spits Juventus

ROTTERDAM, 28 SEPT. In de gisteravond voor de eerste ronde van de UEFA Cup gespeelde wedstrijden zorgde Juventus-spits Fabrizio Ravanelli voor een unieke prestatie. Niet alleen nam hij in het thuisduel tegen CSKA Sofia (5-1) alle vijf treffers voor zijn rekening, vier daarvan maakte hij in een tijdsbestek van acht minuten. Juventus, dat de eerste wedstrijd met 3-2 had verloren, plaatste zich daardoor gemakkelijk voor de volgende ronde.

Het Engelse Blackburn Rovers wist zich niet te kwalificeren voor de tweede ronde. Tegen Trelleborgs IF uit Zweden blameerde de miljoenenformatie van manager Dalglish zich voor de tweede keer binnen twee weken. Na het verlies voor eigen publiek (1-0) kwam Blackburn in Zweden - ondanks doelpunten van het beste aanvalsduo van Engeland, Shearer en Sutton - niet verder dan 2-2.

Net als alle Nederlandse vertegenwoordigers in het UEFA-Cuptoernooi werden ook de drie Belgische deelnemers uitgeschakeld. Van de gerenommeerde voetballanden zijn de waarschijnlijke organisatoren van het EK van 2000 de enige die geen clubs in de volgende ronde hebben. Alle Franse, Spaanse en Duitse clubs bereikten wel de tweede ronde. Italië kan zich morgen bij dit trio voegen als Inter Aston Villa verslaat.

Voor België waren Seraing en Charleroi dicht bij de tweede ronde. Beide clubs wonnen gisteren hun wedstrijden tegen respectievelijk Dinamo Moskou (1-0) en Rapid Boekarest (2-1), maar op basis van de uitslag in de eerste wedstrijd gaan ze niet verder. FC Antwerp kreeg, na de grote nederlaag van twee weken geleden (5-0), wederom vijf treffers tegen. Newcastle United, koploper in de Engelse competitie, versloeg de Belgen met 5-2. De Engelse topscorer Cole was driemaal succesvol.

Het treffen tussen Sporting Lissabon en Real Madrid was zeer spannend. Real moest in Lissabon een minieme voorsprong van 1-0 verdedigen. Maar al na drie minuten hadden de Portugezen, met Stan Valckx in de gelederen, die stand gelijk getrokken door een doelpunt van Pinto. Laudrup, de spelverdeler van Madrid, bracht zijn team tien minuten later naast Sporting. Hij kon echter niet voorkomen dat Oceano in de 32ste minuut de Portugezen opnieuw op voorsprong zette. De druk op keeper Buyo van Real groeide, maar hij slaagde erin zijn doel schoon te houden, waardoor Real door de uitgescoorde treffer de volgende ronde bereikte. (ANP)