Twee miljoen voor kogelstoter VS

LOS ANGELES, 28 SEPT. Een rechtbank in Californië heeft aan de Amerikaanse kogelstoter Brent Noon een schadevergoeding toegewezen van bijna twee miljoen gulden voor de schorsing die hij kreeg opgelegd, toen hij in 1992 niet verscheen bij een dopingtest.

Volgens de drievoudige Amerikaanse collegekampioen is niet volgens de regels gehandeld toen hij in 1992 werd uitgesloten van de competitie. Noon miste door de schorsing de Olympische Spelen in Barcelona.

De oproep om te verschijnen was volgens de atleet gestuurd naar zijn voormalige adres in Californië, nadat hij was verhuisd naar Georgia. Hij had binnen 48 uur moeten reageren. Hij beweert dat hij pas een dag na het verstrijken van de termijn op de hoogte werd gebracht van het verzoek. De Amerikaanse atletiekbond USATF heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechter.