Stichting viert 100 jaar film

AMSTERDAM, 28 SEPT. Komende zomer viert de film zijn honderdste verjaardag met onder meer de vertoning van de beste films van de afgelopen honderd jaar. Deze week is in Amsterdam de Stichting 100 jaar Cinema opgericht, die de festiviteiten voor het komende jaar voorbereidt.

100 jaar Cinema is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties uit de filmbranche. Het bestuur van de stichting bestaat uit onder anderen Ryclef Rienstra (directeur Nederlands Fonds voor de Film), Wim van Wouw (directeur MGM), André van der Louw (voorzitter van de NOS), Robbert Wijsmuller (directeur Concorde Film en voorzitter van de Nederlandse Federatie van de Cinematografie), Cees Brekelmans (voorzitter van de Associatie van Nederlandse Filmtheaters), Laurens Geels (directeur First Floor Features) en Hoos Blotkamp (directeur Nederlands Filmmuseum).