Saoedische Prins opnieuw in forse investering

TORONTO, 28 SEPT. De Saudische prins Al-Waleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud blijft opzien baren in het internationale bedrijfsleven. Van zijn vermogen steekt hij omgerekend 215 miljoen gulden in een belang van 25 procent in het Canadese hotelconcern Four Seasons.

Al-Waleed investeerde eerder al forse bedragen in de Amerikaanse bank Citicorp, de Newyorkse modezaak Saks Fifth Avenue en het noodlijdende pretpark Euro Disney bij Parijs. Four Seasons, gevestigd in Toronto, maakte dinsdag bekend dat de prins de aandelen voor 165 miljoen Canadese dollar overneemt van oprichter en bestuursvoorzitter Isadore Sharp. Hij zal verder 100 miljoen Canadese dollar (130 miljoen gulden) investeren in uitbreiding van de hotelketen. De Four Seasons-Regent groep heeft op het ogenblik 44 luxe hotels in 19 landen. De 37-jarige Al-Waleed deed voor het eerst van zich spreken in 1991. Hij stak toen 800 miljoen dollar in Citicorp, de grootste bankhoudstermaatschappij in de VS, en werd zo een belang van 10 procent de grootste aandeelhouder.