Foto

Foto: ESTORIL, 28 SEPT. Formule I-coureur Jos Verstappen overlegt met teamgenoot Michael Schumacher op het circuit van Estoril in Portugal. Beide rijders bereiden zich in Portugal voor op de Grand Prix van Spanje, die 16 oktober in Jerez wordt verreden. De Duitser, die voor twee wedstrijden was geschorst omdat hij bij de Grote Prijs van Engeland op Silverstone een zwarte vlag negeerde, zal in Spanje zijn rentree maken.

Verstappen, die zondag vijfde werd bij de GP van Portugal, noteerde gisteren in Estoril bij testritten met 1.21,35 de derde tijd. De 22-jarige Limburger was in de Benetton Ford ruim een halve seconde langzamer (1.20,70) dan Schumacher. De koploper in de strijd om de wereldtitel moest zijn belangrijkste rivaal om het wereldkampioenschap, Damon Hill, voor laten gaan. De Brit, die Schumacher tot op één punt is genaderd, liet op het nabij Lissabon gelegen circuit 1.20,34 registreren.

Verstappen en Schumacher testen de hele week op het Portugese circuit. Ook onder meer Ferrari en McLaren maken daar testritten met het oog op de Grand Prix in Jerez. (Foto AP)