Playboy dreigt EO met een kort geding

DEN HAAG, 27 SEPT. Playboy eist van de EO-actualiteitenrubriek Tijdsein rectificatie van de bewering dat er in het blad “niet alleen grote borsten, maar ook kleine kinderen” figureren en dat het daarmee mede verantwoordelijk is voor seksueel geweld zoals incest en verkrachting. Heeft de EO voor vandaag 15.00 uur geen rectificatie toegezegd, dan spannen Playboy Enterprises in Chicago en de uitgever van Playboy een kort geding aan. In Tijdsein werd iemand opgevoerd die een onderzoek deed naar het verband tussen seksbladen en incest. Zij beweerde in het programma in bladen als Playboy, Penthouse en Hustler duizenden afbeeldingen van kinderen te hebben aangetroffen. De EO had vanochtend nog geen bericht van Playboy ontvangen. Een woordvoerder zegt dat de omroep niet zal rectificeren.