Modeprijs

Mevrouw Marianne van Stekelenburg, journaliste en society-columniste, drukte zich ongelukkig uit over de kundige jury van de Fashion Excession Award (NRC Handelsblad, 21 september).

Ondanks het feit dat zij bij alle shows op meer dan charmante wijze plaatsneemt op de beste stoel op de voorste rij, geeft zij niet het juiste verslag. In dit geval had ze goed moeten luisteren naar de woorden van Hans van Willigenburg en later naar de voorzitter van de jury, die duidelijk aangaven dat de Fashion Excession Award niet alleen kan worden uitgereikt aan Nederlandse couturiers, maar diegenen wordt toebedeeld die zich op nationaal of internationaal modegebied hoe dan ook verdienstelijk hebben gemaakt. Dat zou behalve een ontwerper ook een fotograaf, styliste of zelfs een journaliste geweest kunnen zijn. Door de foutieve interpretatie maakt mevrouw Van Stekelenburg nooit meer een kans op de Fashion Excession Award en in Parijs zouden ze haar voor deze fout zelfs voor straf bij de volgende show op de tweede rij gezet hebben.

Wat ik wel bijzonder in haar waardeer is, dat ze de Nederlandse couture een warm hart toedraagt. Dat doen wij ook. Er kan aan onze couturiers niet genoeg aandacht besteed worden. Zij brengen een stuk cultuur waar veel mensen van genieten en waar we zuinig op moeten zijn.

    • Produktie Fashion Excession
    • Emilie Bouwman