Leger Sri-Lanka doodt Tamils

COLOMBO, 27 SEPT. Bij de bestorming van een trainingskamp van Tamils hebben Sri-Lankese legereenheden vermoedelijk 75 Tamils gedood. Dit heeft een legerwoordvoerder gisteren bekendgemaakt. De eenheden bestormden het kamp vanuit de noordelijke legerbasis Palaly. De aanval had plaats nadat de vorige maand aangetreden Sri-Lankese regering enkele uren daarvoor een delegatie had benoemd voor het voeren van vredesbesprekingen met de Tamils. Volgens een brigade-generaal van het Sri-Lankese leger werd de “troepenconcentratie van Tamil-terroristen langs de verdedigingszone steeds groter”, zodat het leger zich genoodzaakt zag “opruiming” te houden. Het Sri-Lankese leger zou twee man verloren hebben. De regering zet de vredesbesprekingen voort maar verwerpt de door de rebellen voorgestelde wapenstilstand. (Reuter, AP)