Correcties & Aanvullingen

Stichting Doen

In de krant van donderdag 1 september (Komsomolets - bom in de zee die een grafkist moet worden, pagina 13) stond achter de Stichting Doen, een van de organisaties die het Komsomolets-project steunt, vermeld: (Nederlandse loterijen). De Stichting Doen is een van de zeven benificiënten van de Nationale Postcode Loterij en niet van de Nederlandse loterijen.

Gif storten

In de krant van donderdag 22 september (Belgen schuldig aan storten van Nederlands gif, pagina 3) staat dat de Nederlandse afvaltransporteur Willem Zegwaard in 1991 werd veroordeeld tot twee jaar cel. Dat is maar gedeeltelijk juist en ook onvolledig. Het gerechtshof veroordeelde Zegwaard vorig jaar in hoger beroep tot één jaar cel wegens poging tot oplichting van de provincie Zuid-Holland, en sprak hem vrij van milieudelicten.

Kunstwerk

In de krant van zaterdag 24 september (Een berg aarde waaruit nog van alles kan groeien, pagina 7) is een foto geplaatst van een installatie in het Museum voor hedendaagse Kunst in Gent. De installatie is niet van Anne Decock maar van Maria Roosen.

Foto

De foto van Ger Klein in het Zaterdags Bijvoegsel (24 september, pagina 3) was gemaakt door Vincent Mentzel.