Britse krant Independent op zwaar verlies

ROME, 27 SEPT. Newspaper Publishing, de uitgeverij van het Britse dagblad The Independent, heeft 12,6 miljoen pond sterling (32 miljoen gulden) verloren in de eerste helft van dit jaar. Het verlies is veroorzaakt door reorganisatiekosten en door de prijzenoorlog in de Britse krantenwereld. Dit heeft een van de aandeelhouder, de Italiaanse uitgeverij Editoriale La Repubblica, meegedeeld. De resultaten van Newspaper Publishing zijn opgenomen in de cijfers van het Italiaanse concern. The Independent verlaagde de prijs van zijn kranten de afgelopen tijd met in totaal 40 procent tot 30 pence (nog geen 80 cent) in een felle prijzenoorlog met onder meer Rupert Murdoch's News Corp. (de uitgever van de Times), en Telegraph plc. (de uitgever van de Daily Telegraph). (Reuter)