Bosch & Keuning: winst stijgt 10 pct

Het netto resultaat van de uitgeverij/drukkerij Bosch & Keuning in Baarn is in de eerste helft van het jaar met 10 procent toegenomen tot 1,1 miljoen gulden. De omzet was met 42,2 miljoen gulden iets groter dan vorig jaar in de eerste zes maanden. Voor geheel 1994 wordt een verbetering van de resultaten voorzien. Bosch & Keuning maakte gisteren bekend dat de belangrijkste activiteiten (omzet 700.000 gulden) van uitgeverij Walvaboek in Laren (Gelderland) worden overgenomen. De uitgaven van Walvaboek die voornamelijk zijn gericht op het voortgezet onderwijs, zullen worden ondergebracht bij uitgeverij Van Walraven in Apeldoorn. In de afgelopen maanden nam Bosch & Keuning ook al enkele branchgenoten over. Zo werd van uitgeverij Stenfert het leesfonds en de uitgaven voor taal en rekenen overgenomen (prijs ruim 1,5 miljoen gulden) en begin dit jaar verwierf Bosch & Keuning uitgeverij Auctor uit Apeldoorn (uitgaven voor het voortgezet onderwijs).