Aegon: vervroegde aflossing 7 pct convertibele 91-01

Aegon gaat de 7 procent converteerbare achtergestelde obligatielening 1991 per 2001 met een totale omvang van 370 miljoen dollar vervroegd aflossen per 31 oktober 1994. Bezitters van de obligaties kunnen kiezen uit aflossing in contanten of voor conversie in aandelen. De vervroegde aflossing maakt onderdeel uit van de normale herfinancieringsstrategie van Aegon. Volgens een woordvoerder van de Haagse verzekeraar zal het uitstaande aandelenkapitaal door de conversie waarschijnlijk niet toenemen. De assuradeur heeft het recht om bij omwisseling in plaats van in aandelen te betalen op basis van de contante waarde van de aandelen op de dag van conversie. Wie kiest voor aflossing in contanten, ontvangt - inclusief premie en rente, 5567,72 dollar per 5000 dollar nominale waarde. De conversieverhouding bedraagt 27,4 aandelen per nominale waarde van 1000 dollar.

Op de Amsterdamse effectenbeurs waren beleggers vanochtend sceptisch gestemd over de effecten van een mogelijke winstverwatering. De beurskoers van de aandelen Aegon stond aan het einde van de ochtend 3,90 gulden lager op 97,90 gulden.