Weer verdachte brandstichting aangehouden

EINDHOVEN, 26 SEPT. Op verdenking van brandstichting heeft de Eindhovense politie heeft vanochtend een 17-jarige jongen aangehouden. Hij zou vorige week brand hebben gesticht in een loods van het waterschap in Eindhoven. Deze brand is er een uit de reeks van vijftien verdachte branden die afgelopen twee maanden in en rond Eindhoven hebben gewoed. Afgelopen weekeinde brandde een bijgebouw van de basisschool De Hanevoet af. De brandweer heeft sporen van inbraak gevonden. In het gebouw lagen geen spullen van grote materiële waarde. Een speciaal politieteam van zes man onderzoekt de branden. Begin deze maand werd een 27-jarige zwerver aangehouden, die een aantal brandstichtingen heeft bekend. De man zit nog in hechtenis en wordt binnenkort voorgeleid. De politie denkt dat er nog meer brandstichters actief zijn. Openbare gebouwen in het zuiden van Eindhoven zijn doorgaans doelwit.