Ook Cremonese is nu al te sterk voor AC Milan

ROTTERDAM, 26 SEPT. De crisis bij AC Milan is nog steeds niet bezworen. De landskampioen verloor gisteren met 1-0 bij Cremonese. Luigi Gualco maakte in de 60e minuut het doelpunt. Het was de eerste competitienederlaag van Milan dit seizoen. Zoals eerder bleek in de Italiaanse competitie en in de wedstrijd tegen Ajax, kampt Milan, waar de Fransman Desailly na een blessure zijn rentree maakte, vooral in aanvallend opzicht met problemen. In de 38e minuut stuurde de arbiter bovendien verdediger Panucci uit het veld na twee gele kaarten.

Parma leed twee dagen voor de Europese return tegen Vitesse het eerste puntverlies. De club van trainer Scala bleef bij Lazio steken op 2-2. Aan de kop van ranglijst moet Parma nu AS Roma en Juventus naast zich dulden.

Parma, dat zonder de internationals Brolin en Benarrivo begon, had in Rome een slechte start. Signori opende in de 26e minuut voor de thuisploeg de score met een schot dat doelman Bucci foutief beoordeelde, 1-0. Pas na de rust kwam Parma terug in de enerverende wedstrijd waarin de scheidsrechter acht keer geel trok. Nieuwkomer Branca, de invaller voor de tegenvallende Dino Baggio, boog binnen drie minuten de stand om naar 1-2. Opnieuw Signori zorgde voor de eindstand.

Internazionale, waar Jonk in de tweede helft geblesseerd uitviel, speelde goed tegen Fiorentina. Zonder geschorste Bergkamp liep de aanval met Pancev en Sosa soepel. De Macedoniër scoorde één keer, de Uruguyaan zelfs tweemaal. Bij de tegenstander maakte de Argentijnse topscorer Batistuta zijn vijfde treffer van het seizoen.

Van 't Schip maakte gisteren de laatste van de drie treffers voor zijn club Genoa. Tot een overwinning leidde het doelpunt niet, want de Braziliaan Cruz maakte voor Napoli zes minuten voor tijd gelijk, 3-3. Juventus behaalde een zwaarbevochten overwinning op Sampdoria. Di Livio maakte in de 35e minuut de enige treffer.