Feyenoord - Willem II

Feyenoord had tegen Willem II een optisch veldoverwicht, zonder dat beide clubs in het eerste speeluur ook maar een grote kans creëerden. Twaalf minuten na rust tikte de Tilburgse doelman Jansen een harde kopstoot van Blinker met zijn rechtervuist uit het doel. Even later verkeek Feyenoord-goalie De Goey zich op een voorzet van Feskens, waarna diens clubgenoot Laros in vrije positie op de paal schoot.

Feyenoord leek geschrokken en kwam bijna op voorsprong, toen Van Gobbel een volley op de lijn gestopt zag door Bogers. Aan de andere kant moest De Goey met de vingertoppen een verrassend lobje van Stewart tot hoekschop verwerken. Willem II kwam toch op 1-0 door een dekkingsfout van Refos, die zich in de luren liet leggen door invaller Bouchlal. Terwijl Feyenoord aan een wanhoopsoffensief bezig was, met De Wolf als extra aanvaller, veroorzaakte zijn clubgenoot Van Gobbel vlak voor tijd een strafschop na een onhandige overtreding op Bouchlal. Van Hintum scoorde 2-0.