Engeland

Dankzij twee treffers van de Nederlander Bryan Roy won in de Engelse competitie Nottingham Forest zaterdag van Tottenham Hotspur met 4-1. Door de zege staat Forest na zeven speeldagen op de gedeelde tweede plaats achter Newcastle United dat de eerste punten van het seizoen verloor. Roy scoorde beide keren van dichtbij na een voorzet van rechts. Eerst met een kopbal, ongeveer een meter boven de grond, daarna met een fraaie in het dak van het doel. Bij de Spurs debuteerde Popescu, die na afloop toegaf dat hij geschrokken was van de povere verdediging van zijn nieuwe club. Sensationeel was het verlies van landskampioen Manchester United, dat met 3-2 verloor van Ipswich.

Newcastle leek zaterdag in eigen huis weer op een zege af te stevenen. Lee zette de ploeg, die in zes competitieduels ongeslagen was gebleven, op voorsprong. Ian Rush scoorde de gelijkmaker. Bij de Noordengelsen werd de Belgische voorstopper Albert uit het veld gestuurd.