Zojuist verschenen; vertaald

Francis X. King: Nostradamus. Voorspellingen en profetieën voor verleden, heden en toekomst

176 blz., geïll., Van Holkema & Warendorf, vert. Hans van Cuijlenborg (Nostradamus, prophecies fulfilled 1993), ƒ 40.-

Overvloedig en kleurig geïllustreerd boek over Nostradamus, de zestiende-eeuwse astroloog, die zijn voorspellingen vaak in zo verhullende taal verwoordde, dat je er alle kanten mee uit kan. Niettemin blijft het een interessante figuur. Hij voorspelde in zijn Centuries onder meer correct de dood (tijdens een toernooi) van koning Hendrik II van Frankrijk. Nog dit jaar zal een impopulaire paus uit Franse of Spaanse kandidaten worden gekozen. En hoedt u voor juni 2002: dan zal een vreselijke oorlog woeden die zal worden gevolgd door het zalven en het bewind van een nieuwe koning.