Verstappen niet in de kopgroep

ESTORIL, 24 SEPT. In de concurrentiestrijd met Jos Verstappen heeft JJ Lehto gisteren op het circuit van Estoril een tikje uitgedeeld. Bij de eerste officiële training voor de GP van Portugal (morgen) was de Finse formule I-rijder éénduizendste seconde sneller dan zijn Nederlandse stalgenoot.

Beide Benetton-piloten konden zich niet in de kopgroep nestelen. JJ Lehto, de vervanger van de geschorste Michael Schumacher, reed de tiende tijd, Verstappen de elfde. De Oostenrijker Gerard Berger ging in zijn Ferrari het snelste rond, gevolgd door de Britse coureurs Hill en Coulthard van Williams.

Kort voor het einde van de eerste trainingssessie deed zich een ongeval voor. De wagen van Hill werd hard geraakt door de bolide van zijn landgenoot Eddie Irvine, die de macht over zijn stuur was kwijt geraakt. Op zijn kop kwam de rollende en tollende auto van Hill in een zandbak tot stilstand. Beide coureurs konden de plaats van het incident kort na de botsing lopend verlaten. Ze bleven nagenoeg ongedeerd.