Van Damme (2)

Wanneer men al een mensenleeftijd op enige afstand van Nederland woont, ook al is die afstand geringer in kilometers dan in cultuurverschillen, dan kijkt men met stijgende verbazing naar dat eigenaardige volkje aan zee, dat zich koene Nederlanders waant. De PvdA wil 100 miljoen uitgeven tegen criminaliteit, maar Nederland raakte wel in rep en roer over de uitvoering van de doodstraf tegen een in Nigeria wonende, moreel afgezakte Nederlander, handelaar in harddrugs die met vier kilo heroïne in de dubbele bodem van zijn koffer op Singapore airport werd gevat. Heel de pers noemt de vier kilo heroïne, maar het is op de Belgische radio dat men moet vernemen dat deze een straatwaarde vertegenwoordigde van meer dan 100 miljoen Belgische franken (meer dan 5,5 miljoen gulden).

Waarin een klein volk werkelijk griezelig, miezerig klein kan zijn.

    • A. van de Beek