MEXICAANSE BONENSALADE

Een kleurrijke maaltijdsalade die geruime tijd voor het eten kan worden klaargemaakt. Eet er brood bij met pittige peperboter of tortillachips met guacomole of een salsa. Voor 4 personen:

250 gram bospeen

250 gram sperziebonen

zout, versgemalen peper

1 rode ui

eventueel 2 teentjes knoflook

1 rode paprika

2 blikjes rode bonen

1 blikje maïskorrels (circa 300 gram)

1 groot blik of 2 kleine blikjes tonijn naturel

2 eetlepels azijn

1 theelepel mosterd

6 eetlepels olie

Maak de wortels en de sperziebonen schoon, snijd de wortels in plakjes en de bonen in stukjes. Kook beide groenten in gezouten water in 10-15 minuten beetgaar. Spoel de groenten in een vergiet met koud water af. Pel en snipper de ui en desgewenst de knoflook. Snijd het vruchtvlees van de paprika in stukjes. Laat de bonen en de maïskorrels uitlekken. Pluk het visvlees in stukjes. Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Schep alles in een kom door elkaar.