Herbegrafenis tsaar in maart 1995

MOSKOU, 24 SEPT. De resten van de laatste Russische tsaar en zijn familie worden 5 maart volgend jaar bijgezet in de Petrus en Pauluskathedraal in Sint Petersburg. Volgens het persbureau Itar-Tass heeft volgende week vrijdag in dezelfde kerk, in aanwezigheid van leden van de Romanov-familie, de herbegrafenis plaats van een broer van de keizer, groothertog Georgi Aleksandrovitsj, die in 1898 stierf. Georgi was opgegraven om te kunnen nagaan of de resten die in een bos waren gevonden, die van de tsarenfamilie waren.

Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra en hun vijf kinderen werden op 17 juli 1918 in opdracht van de bolsjevieken geëxecuteerd. De lijkkist van de laatste Russische keizer zal naast die van zijn voorgangers worden gezet. Groothertogin Leonida Georogina, die door de Russische monarchisten wordt gezien als de erfgenaam van de tsarentroon, arriveert donderdag in Sint Petersburg om de herbegrafenis van Aleksansdrovitsj bij te wonen. (AP)