Arrestatie na vermoorden van Nederlands gezin

FREETOWN, 24 SEPT. De militaire politie van Sierra Leone heeft een luitenant van het leger gearresteerd op verdenking van nalatigheid. Samen met een collega, die nog niet is aangehouden, wordt de man verantwoordelijk gehouden voor de dood van een Nederlands artsengezin en van een Ierse priester. In het huis van de luitenant zijn spullen gevonden van het vermoorde gezin. De arts Eelco Krijn en zijn vrouw Karin van Goudoever werden in maart van dit jaar in het oosten van Sierra Leone vermoord door overvallers die het uniform van het officiële leger droegen. Het echtpaar werkte in het ziekenhuis van de stad Panguma toen het gezin werd overvallen door een gewapende bende. Zij kwamen daarbij om het leven, evenals hun driejarig dochtertje en de Ierse priester. De overval kostte aan ruim tachtig mensen het leven. Een regeringscommissie oordeelde na het gebeuren dat het leger niet schuldig was aan de moord op het Nederlandse gezin Krijn en de Ierse priester. De beide officieren kregen echter te horen dat ze zich onprofessioneel hadden gedragen en als zodanig schuldig waren aan de dood van de buitenlanders.