Winst Volker Stevin stijgt met 35 pct

Het aannemingsconcern Koninklijke Volker Stevin heeft in de eerste helft van het jaar 8,1 miljoen gulden verdiend tegen 6 miljoen gulden in de eerste zes maanden van 1993. De winst per aandeel steeg van 1,25 gulden tot 1,70 gulden. Voor geheel 1994 wordt een “duidelijk” hogere winst dan in 1993 (42,6 miljoen gulden) verwacht.

De omzet op produktiebasis heeft 1.144 miljoen gulden bedragen tegen 1.019 miljoen vorig jaar. Naar verwachting zal de produktie over geheel 1994 uitkomen op ongeveer 2,5 miljard gulden(vorig jaar 2,2 miljard). De orderportefeuille per 30 juni bevat opdrachten ter waarde van 1,7 miljard gulden tegen een volume van 1,3 miljard gulden een jaar eerder. Volgens de raad van bestuur is de kwaliteit van de orderportefeuille goed.

Aan de doelstelling om het marktaandeel in de bouw te vergroten is door de toetreding van Bouwbedrijven Jongen inhoud gegeven. De bouwactiviteiten in de thuismarkt van Volker Stevin zijn thans ongeveer van dezelfde omvang als de infrastructuursector (wegenbouw en leidingenaanleg).