UEFA claimt drie extra WK-plaatsen

STOCKHOLM, 23 SEPT. De Europese voetbalbond UEFA heeft gisteren definitief besloten drie extra plaatsen voor de WK-eindronde in 1998 te vragen. Voor het WK in Frankrijk is het aantal deelnemers uitgebreid van 24 naar 32.

De UEFA meent op kwalitatieve gronden aanspraak te kunnen maken op meer plaatsen. Tijdens het WK in Amerika schaarden zich van de dertien Europese landen er zeven bij de laatste acht. Zuid-Amerika claimt zes in plaats van vier startbewijzen.

De UEFA, bezorgd over het grote aantal clubs dat failliet dreigt te gaan, gaat ook richtlijnen opstellen om verenigingen uit de rode cijfers te helpen. De bond besloot gisteren de nationale bonden voor te lichten. De UEFA wil dat deze strenger zijn ten opzichte van clubs die kwistig met geld strooien en onverantwoorde financiële verplichtingen aangaan.