Rood Testhouse in de rode cijfers

Rood Testhouse, een onderneming die zich bezighoudt met het testen van computerchips, heeft in de eerste zes maanden met verlies gedraaid. Hoge ontwikkelingskosten, het uitblijven van orders en reorganisatielasten veroorzaakten een verlies van 613.000 gulden. In dezelfde periode van 1993 keek het bedrijf tegen een verlies van 1 miljoen gulden aan.

Ondanks het verlies in het eerste halfjaar vindt de top dat er een opwaartse gang zichtbaar is. De orderontvangst ontwikkelt zich “bemoedigend”. In het tweede halfjaar wordt een “duidelijk” positief resultaat verwacht. Het lopende boekjaar laat een belangrijk hoger nettoresultaat zien dan de drie ton in 1993.

Rood Testhouse ging in 1992 bijna failliet en kon overeind blijven na een kapitaalinjectie door de Rabobank. Dit jaar wordt het vermogen opnieuw versterkt met een onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen. Het bedrijf werd in 1992 drastisch gereorganiseerd na een zeer hoog verlies en een daaruit ontstaan negatief eigen vermogen. De vestiging in Heerde ging op slot, waardoor Rood Testhouse eigenlijk alleen nog maar bestond uit vestigingen in het buitenland (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Singapore). De beursnotering op de officiële parallelmarkt van Amsterdam werd gehandhaafd. Sinds kort is Rood Testhouse weer actief in Nederland met een vestiging in Harderwijk. In Taiwan wordt begin 1995 met een testbedrijf begonnen. In juni is het Franse bedrijf Edgetek. Voldaan werd met ruim 100.000 aandelen (beurswaarde ongeveer 350.000 gulden).