Philips nog een jaar in transportbedrijf

Van Gend en Loos (VGL), onderdeel van de Nedlloyd Groep, richt een gezamenlijke onderneming op met Philips Transport en Expeditie (PTE). Per 1 september bezit VGL een belang van 70 procent in PTE. Het is de bedoeling dat Philips de resterende 30 procent per 1 oktober 1995 aan VGL overdraagt.

Partijen zijn geruime tijd in gesprek geweest over een vorm van samenwerking. VGL en PTE hebben gekozen voor een tijdelijke joint venture om het integratieproces optimaal te kunnen laten verlopen. Deze constructie biedt Philips tevens de mogelijkheid om de continuïteit van de dienstverlening aan in- en externe klanten te waarborgen.

PTE telt ongeveer 275 medewerkers en heeft tachtig vrachtwagencombinaties op de weg. Vorige maand voerden de chauffeurs nog actie omdat zij ontevreden waren over enkele arbeidsvoorwaarden in de cao van VGL. Het ontbreken van een eindejaarsuitkering was een belangrijk breekpunt. Nadat hiervoor een overgangsregeling was overeengekomen, werd een akkoord bereikt.