KRAB MET KRAAL

De contrasterende smaken en structuren van de verschillende ingrediënten maken van deze salade een voorgerecht dat op de grens tussen zee en land balanceert. Nootachtige waterkers, zilte zeekraal, zoete krab, smaakvolle mango en het milde aardse accent van de champignons worden door de licht exotische dressing verbonden tot een geraffineerde hors-d'oeuvre die vraagt om een visschotel als hoofdgerecht.

Voor 4 personen:

100 gram waterkers 100 gram zeekraal 500 gram verse gekookte krab in de schaal (circa 200 gram vlees) 1/2 grote of 1 kleine rijpe mango, geschild en in blokken gesneden 6 grote champignons, bijgesneden, schoongeveegd en in plakken gesneden

Dressing:

2 eetlepels mayonaise 1 theelepel kerriepoeder 2 theelepels vloeibare honing, of naar smaak 1 1/2 eetlepel vers citroensap zout en versgemalen peper

Snijd de waterkers zonodig bij, was hem en droog hem. Doe de schone waterkers in een grote kom. Blancheer de zeekraal 1 minuut in kokend water, giet hem af en laat goed uitlekken. Doe de zeekraal in de kom met de waterkers en schep alles om. Haal het krabvlees uit de scharen en schep het door de waterkers en zeekraal. Schep de blokken mango en plakken champignons door de salade.

Dien de salade op en geef er de dressing apart bij.

    • Kim Maclean