Halfjaarwinst BAM Groep daalt licht

De bouwonderneming BAM Groep uit Bunnik heeft in het eerste semester van 1994 een iets lagere winst behaald. Het bedrijfsresultaat steeg nog wel van 13,1 miljoen tot 14 miljoen gulden, maar als gevolg van een lager saldo rentebaten en lasten kwam het netto resultaat uit op 10,2 miljoen gulden tegen 12 miljoen gulden een jaar eerder. De winst per aandeel daalde van 6,51 gulden tot 5,46 gulden.

Voor het tweede halfjaar wordt door de directie ongeveer eenzelfde winst verwacht als in de eerste zes maanden. Dit zou de winst op ruim 20 miljoen gulden moeten brengen tegen 22 miljoen gulden vorig jaar. De orderportefeuille is sinds eind 1993 met 200 miljoen gulden gestegen tot 1,6 miljard gulden. Op basis hiervan wordt voor geheel 1994 een omzet van ongeveer 1,4 miljard gulden verwacht. In de eerste helft van 1994 bedroeg de omzet 588 miljoen gulden.

BAM voert onderhandelingen over de overneming van De Ruiter Verenigde Bedrijven te Halfweg. De omzet van De Ruiter bedraagt 75 miljoen gulden. Het bedrijf telt 475 medewerkers. De Ruiter is een winstgevend bedrijf en is actief op het gebied van kabelwerken, buisleidingen, grondonderzoek, boringen en bemalingen, installatietechniek, grond-, weg- en waterwerken, en milieutechnologie.

Met De Ruiter en het vorig jaar overgenomen bedrijf Hulsink te Ootmarsum krijgt BAM de beschikking over een sterke sector infrastructuur en milieu met een goede regionale spreiding over het land. De overname van De Ruiter zal contant worden betaald. De overneming heeft geen nadelige gevolgen voor het personeel van De Ruiter.