Gouden Ezelsoor voor Kader Abdolah

AMSTERDAM, 23 SEPT. Kader Abdolah krijgt voor zijn verhalenbundel De Adelaars de Gouden Ezelsoor 1993. De prijs ( een sculptuur en 10.000 gulden) is ingesteld door het Koninklijk verbond van Grafische Ondernemingen en gaat jaarlijks naar een debuterende schrijver van een Nederlands literair werk. Het aantal verkochte debuten is een belangrijk criterium voor de toekenning. Kader Abdolah, die in 1988 als politiek vluchteling naar Nederland kwam, publiceerde eerder in zijn geboorteland twee boeken, maar De Adelaars is zijn Nederlandstalige debuut. De uitreiking van de Gouden Ezelsoor 1992 die Ronald Giphart krijgt voor zijn roman Ik ook van Jou zou gisteren plaatshebben, maar is wegens het overlijden van zijn uitgever Henk Figee van Nijgh & Van Ditmar uitgesteld.