Glashelder

Glashelder is de bergrivier En glinsterend op een rij Liggen drie kiezelbroertjes stil Naast een grote ronde kei Glashelder is de bergrivier Stroomafwaarts gaat het sneller Dromend van de blauwe zee Klopt een stenen hartje sneller

Glashelder is de bergrivier Een vogel duikt omlaag En pakt dat ene steentje op Want vliegen wou die graag Glashelder is de bergrivier Wild is de beekforel Hij pakt dat andere steentje op Want zwemmen wou die wel

Glashelder is de bergrivier Verzengend de woestijn Daar ligt het steentje in de zon Dat een vogel wilde zijn Glashelder is de bergrivier Duister de oceaan Het steentje op de bodem was zo graag de wereld ingegaan

Glashelder is de bergrivier Een rotsblok in het water Was ooit de kleinste kiezelsteen En droomt nog steeds van later Zijn broertjes lieten hem alleen Maar in de lange nachten Belooft de rots aan ster en maan Altijd op hen te wachten

    • Ellen van Helden