Franse ministers in opspraak wegens fraude

PARIJS, 23 SEPT. De Franse minister van jeugd en sport, Michèle Alliot-Marie, heeft geld ontvangen van een farmaceutische firma onder de dekmantel van een nietbestaand adviesbureau.

Dit heeft het dagblad Le Parisien gisteren gemeld. De minister ontving tussen 1988 en 1990 ongeveer driehonderdduizend gulden van deze firma, Mediconseil. Alliot-Marie maakte voor de radiozender Europe 1 bekend dat zij tot 1989 een “legaal contract” met de firma had en dat al haar inkomsten aan de belasting zijn opgegeven. De minister van industrie en buitenlandse handel, Gérard Longuet, is ook in opspraak gekomen wegens het plegen van fraude om de bouw van zijn villa in de Franse havenstad Saint-Tropez zo goedkoop mogelijk te houden. Een rapport van een rechter dat in de pers verscheen doet vermoeden dat de minister zich schuldig heeft gemaakt aan “corrupte praktijken”. De minister, die voorzitter is van de neo-gaullistische partij RPR, is niet van plan zijn ontslag in te dienen en vraagt om een “deskundig onderzoek”. Dit heeft hij het dagblad Le Parisien gisteren laten weten. (Reuter)