Cockerill Sambre uit de rode cijfers

BRUSSEL, 23 SEPT. Een dag nadat Cockerill Sambre een bod uitbracht op het Oostduitse Eko Stahl, heeft het Waalse staalbedrijf bekendgemaakt dat het in het eerste halfjaar een netto winst van 277 miljoen frank (ruim 15 miljoen gulden) heeft gemaakt.

Het in Luik en Charleroi gevestigde Cockerill Sambre is met 26.000 werknemers veruit de grootste staalproducent in België. CS boekte vorig jaar een omzet van 147,4 miljard frank en leed daarover een verlies van 6,5 miljard frank (355 miljoen gulden). De omzet van de groep bedroeg over de eerste zes maanden van dit jaar 84,7 miljard frank tegenover 74,9 miljard in dezelfde periode van vorig jaar. Dat betekent een groei van 13 procent. Volgens premier Stolpe van de Duitse deelstaat Brandenburg valt binnen twee weken de beslissing wie eigenaar wordt van Eko Stahl. Van de zeven gegadigden zijn er naar zijn zeggen twee tot drie overgebleven. (DPA, ANP)