Clubs en spelers Serie A dreigen met staking

MILAAN, 23 SEPT. Italiaanse voetbalclubs en spelers dreigen met een staking. Het enorme aanbod van voetbal op tv heeft de nationale competitie tot speelbal van de producenten gemaakt, vinden beide. “Niet de competitieleider of de UEFA bepaalt wanneer en hoe laat er wordt gespeeld, maar de directie van de televisiestations”, zei Juventus-spits Vialli gisteren. “De macht van de televisie is te groot geworden.”

De Italiaanse voetballiefhebber wordt dit seizoen overspoeld met wedstrijdbeelden. Vorige week kwamen alle Europese duels van de zeven Italiaanse clubs rechtstreeks op de buis. Het commerciële station TelePiu2 zendt elke zondag live een wedstrijd uit. Door het overvloedige tv-aanbod dalen de toeschouwersaantallen en is de verkoop van seizoenkaarten afgenomen, menen de voetbalclubs.