Bespreek je lievelingsboek

Stuur je bespreking vòòr maandag 26 september naar: Prijsvraag Kinderboekenweek, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. De bespreking mag ongeveer 400 woorden tellen. Je mag er ook een tekening bijmaken. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Inzenders mogen niet ouder dan 12 jaar zijn.

Op 5 oktober begint de Kinderboekenweek. Dan liggen er veel nieuwe kinderboeken in de winkel. Hoe beslis je welk boek je wilt kopen of krijgen? Kijk je naar de kaft, naar de tekeningen, lees je het spannende verhaal op de achterflap? Of zoek je het nieuwe boek van een schijver van wie je al veel boeken hebt gelezen? Dan weet je bijna zeker dat het je zal bevallen. Helemaal zeker weet je het nooit, want elk boek is anders.

Over boeken verschijnen vaak besprekingen in kranten en tijdschriften. Die kunnen je ook vertellen of een boek de moeite waard is. Of juist niet.

Doe daarom mee aan deze prijsvraag en schrijf een bespreking die andere kinderen meteen naar de winkel doet hollen om het boek te kopen. Schrijf over je lievelingsboek of juist over een boek dat je afschuwelijk vindt. De beste besprekingen plaatsen we volgende week op de Kinderpagina. En de allerbesten winnen een prijs: een boek dat je zelf uit mag kiezen.