ACF koopt twee farmabedrijfjes

De farmaceutische groothandel ACF Holding heeft twee kleine farmacieondernemingen gekocht van Ridderoort Beheer uit Alphen aan den Rijn. Twaalf medewerkers gaan over naar ACF.

De twee bedrijven, Holland Pharmaceutical Supply en Analytisch Pharmaceutisch Laboratorium behalen tezamen jaarlijks een omzet van 3,5 miljoen gulden. Zij verrichten onderzoek naar en houden zich bezig met de verkoop van grondstoffen en halffabrikaten van generieke geneesmiddelen. De produktenreeks van beide bedrijven gaan die van ACF-dochter Genfarma aanvullen. Genfarma is leverancier van geneesmiddelen en medicijnen aan de overige werkmaatschappijen van ACF. Daarnaast is Genfarma actief in de vervanging van dure merkgeneesmiddelen door goedkopere vervangingsprodukten. De overname wordt door ACF in contanten voldaan, maar hoeveel wordt betaald is niet meegedeeld.

ACF Holding dat een jaaromzet heeft van bijna 1,4 miljard gulden, boekte over de eerste zes maanden van 1994 een - in vergelijking met de eerste helft van 1993 - met 18 procent gedaalde winst van 11,7 miljoen gulden. De omzetdaling ontstond vooral in de divisie medische produkten.