Sparta-PSV

Sparta speelde gisteren 1-1 tegen PSV. De Rotterdammers maakten in de thuiswedstrijd vanaf het begin duidelijk dat zij wilden winnen. Met enthousiast combinatievoetbal werd PSV onder druk gezet. De eerste kans was echter voor PSV. Uit een vrije trap van Nilis kopte Van der Gaag op doel, waar Metgod met zijn hand de bal over de lat tikte. In de twintigste minuut was Sparta succesvoller. Uit een vrije trap van Groenendijk kopte de snel naar voren gelopen verdediger Van den Berg op het doel. Menzo reageerde snel, maar kon niet voorkomen dat Van der Laan de terugspringende bal in het doel joeg.

Pieren was vervolgens dichtbij 2-0 na een voorzet van Dennis de Nooijer, maar Menzo stopte het schot. Ook een kanonskogel van Groenendijk vond een einde in de handen van Menzo. De zwakke doelman Metgod verspeelde aan de andere kant bijna de bal aan Nilis, maar kon nog op tijd redding brengen.

In de tweede helft speelde Sparta nog leuker. Bij PSV moest Pahlplatz plaatsmaken voor de snelle Playfair. Maar die omzetting haalde aanvankelijk weinig uit. Op het moment dat trainer De Mos Meijer als extra spits wilde inbrengen, kopte Ronaldo uit een lange voorzet van Playfair PSV naar 1-1.

Sparta antwoordde met een hard schot van Groenendijk dat door Menzo fraai uit zijn doel werd geslagen. Ronaldo liet nog even van zich spreken door met de hand te scoren. Maar scheidsrechter Jol keurde de treffer af.