Politie in 't Gooi legt beslag op elf ton marihuana

HILVERSUM, 22 SEPT. De regiopolitie Gooi- en Vechtstreek heeft deze week in totaal 11.000 kilo marihuana in beslag genomen in Naarden en Amstelveen. De partij heeft een geschatte straatwaarde van ruim 33 miljoen gulden. Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam is aangehouden. De politie vond vijf ton marihuana in een vrachtwagen in een loods in Amstelveen en nog eens zes ton in een vrachtwagenloods in Naarden. Een woordvoerder van de politie Gooi- en Vechtstreek zei vanochtend dat aan de arrestatie en inbeslagname van de marihuana vijf maanden onderzoek vooraf zijn gegaan. “We hebben eerst pro-actief onderzoek gedaan. We vermoeden dat de chauffeur en een nog voortvluchtige 51-jarige man uit Hilversum deel uitmaken van een grotere organisatie die zich bezighoudt met handel, produktie en transport van verdovende middelen.” De man uit Hilversum wordt als een van de als kopstukken gezien. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.