Koppelbazen in pluimvee

ROTTERDAM, 22 SEPT. In samenwerking met het GAK en de sociale diensten van Weert en Heythuysen heeft de regio-politie van Noord-Limburg afgelopen week twee uitkeringsgerechtigden vast gezet die ervan worden verdacht geld te hebben verdiend als koppelbaas in de Limburgse pluimvee-industrie. Dit heeft de Roermondse pers-officier van justitie bekend gemaakt.

Het regiokorps hield aanvankelijk drie personen aan, één van hen werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De twee anderen, een 53-jarige Weertenaar en een 58-jarige inwoner van Heythuysen bleven ingesloten op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte. In de woningen van de beide arrestanten is inmiddels huiszoeking verricht. Daarbij zijn onder andere de boekhouding en enkele tienduizenden guldens in beslag genomen.