Keetje van Oud

Liefhebbers van het werk van de architect J. J. P. Oud kunnen van 22 t/m 24 sept twee door hem ontworpen gebouwen van binnen en buiten bekijken. Normaal zijn beide gebouwen alleen op afspraak en groepsgewijs te bezichtigen. Het “Keetje van Oud” op het terrein van het Witte Dorp, een sociaal woningbouwproject van Oud, is een reconstructie van het in 1923 geplaatste “directie-gebouw Oud-Mathenesse” dat Rotterdammers in de oorlogsjaren als brandhout hebben opgestookt. De kubistische keet aan de Aakstraat 2 is van 14 tot 16u gratis te bezichtigen. Voor het tweede gebouw, de museumwoning de Kiefhoek in de wijk Bloemhof (Rotterdam-Zuid) moet een toegangsprijs van drie gulden worden betaald. De Kiefhoek aan het Hendrik Idoplein 2 is van 11 tot 16u geopend. Inl ArchiCenter Rotterdam 010-4023225