Foto

Foto: ROTTERDAM - Met twintig kunst-affiches van 3,5 bij 2,5 meter neemt de Erasmus Universiteit onder het motto 'I am you' stelling tegen vreemdelingenhaat, intolerantie en geweld in Europa. Het internationale kunstenaarsproject bestaat uit “intrigerende voorstellingen die net zo veelzijdig zijn als de deelnemende kunstenaars”, aldus de universiteit. “Maar allemaal stemmen ze tot nadenken over de noodzaak tot actie en solidariteit tegen racisme geweld en vreemdelingenhaat.” Eerder waren de affiches te zien in Odessa, München en Antwerpen. Links de bijdrage van de Keulse kunstenaars Anna en Bernard J. Blume. Rechts het affiche van Ugo Dossi uit München met daarnaast het kunstwerk 'What if it would happen to you?' van de Bruggenaar Daniel de Waele. De affiches zijn tot eind dit jaar te zien op universiteitsterrein Woudestein. Op 4 oktober organiseren Studium Generale en de filosofie-faculteit een bijeenkomst over het project. (Foto's Bas Czerwinski)