Feyenoord krijgt winst cadeau

Feyenoord kreeg de 4-0 overwinning bij Heerenveen in de schoot geworpen. Na nog geen minuut spelen plaatste De Jong een voorzet van Kiprich in het eigen Friese doel, 1-0. Daarmee was het beladen duel meteen beslist. Heerenveen kreeg een paar halve kansjes en bood Feyenoord een tiental riante mogelijkheden. De Friese verdediging kenmerkte zich door veelvuldig balverlies en gebrekkige mandekking. Bij Feyenoord waren Larsson en Scholten de uitblinkers. De jonge linkshalf Van Bronckhorst maakte als invaller voor de zowel gepasseerde als zieke Witschge een sterk competitiedebuut.

Na ruim twintig minuten zorgde Scholten voor 2-0 door de bal met zijn minder sterke linkerbeen fraai in de verre bovenhoek te plaatsen. Even later besliste Larsson de ongelijke strijd. De Zweed rondde een subtiele pass van Van Bronckhorst zelfverzekerd af: 3-0. Larsson stond na rust ook aan de basis van de vierde treffer. Zijn behendige solo werd gedeeltelijk gekeerd door doelman L'Ami. In de rebound kon Van Loen bijna niet meer missen: 4-0.