Demonstratie van opposanten Jeltsin

MOSKOU, 22 SEPT. In Moskou en St. Petersburg hebben gisteren enkele duizenden mensen deelgenomen aan demonstraties ter herdenking van de confrontatie tussen president Jeltsin en het Russische parlement, nu een jaar geleden. Oppositieleiders als de voormalige vice-president Aleksandr Roetskoj, de communistische leider Gennadi Zjoeganov en de nationalist Sergej Baboerin liepen vooraan een mars door het centrum van Moskou. De demonstranten riepen leuzen tegen Jeltsin en voor herstel van de Sovjet-Unie. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Roetskoj hield een toespraak. Het persbureau Itar-Tass meldde dat hij zijn plannen om deel te nemen aan de eerstvolgende presidentsverkiezingen heeft opgegeven omdat de oppositie te verdeeld is om een geloofwaardige campagne te organiseren. Maar dit is niet door Roetskoj bevestigd.