Correcties & Aanvullingen

Ulysses

In het artikel over de vlucht van de Europese ruimtesonde Ulysses over de zuidpool van de zon (W&O 15 sept.) werden enkele verkeerde afstanden gegeven. Er had moeten staan dat Ulysses tijdens het begin van de zuidpoolpassage op 430 miljoen km van de zon stond en dat de afstand op 13 september was geslonken tot 350 miljoen km en op 5 november tot 290 miljoen km. De voor februari 1995 vermelde afstand, 210 miljoen km, is correct.

In een deel van de oplage van de krant, verspreid in Noord- en Oost-Nederland, werd het artikel over Ulysses ontsierd door een lelijke drukfout. De kleurenillustraties onbraken en daarvoor in de plaats verscheen een storende tekening van een aangesneden rookworst. Onze welgemeende verontschuldigingen hiervoor.

Redactie

    • George Beekman