Arafat praat met fundamentalisten

GAZA STAD, 22 SEPT. PLO-leider Yasser Arafat heeft gisteren voor het eerst moslim-fundamentalistische Palestijnse leiders ontmoet in een poging spanningen als gevolg van een inter-Palestijnse schietpartij weg te nemen. Na het gesprek in zijn hoofdkwartier in de autonome Gazastrook gaf Arafat opdracht drie leden van de fundamentalistische beweging Hamas vrij te laten die na de schietpartij waren opgepakt. Een Hamas-leider zei later dat beide partijen proberen terug te krabbelen van de rand van een burgeroorlog.

Bij de schietpartij in het vluchtelingenkamp Rafah werd een Palestijnse politieman gedood, die tussenbeide probeerde te komen in een conflict tussen Hamas-activisten en een Palestijnse geheime dienst. Alle betrokken groepen hebben elkaar de schuld gegeven van het incident. (AP)