World Property Fund naar beurs

Bankier MeesPierson heeft voor zijn World Property Fund (WPF), een fonds dat belegt in vastgoed in Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuidoost-Azië, beursnotering aangevraagd. WPF gaat anderhalf miljoen aandelen uitgegeven tegen een prijs tussen de 70 en 80 gulden. Op 5 oktober zal de uitgifteprijs bekend worden gemaakt. Vanaf vandaag staat de inschrijving open.

World Property Fund werd drie jaar geleden door MeesPierson als 'open-end fund' opgericht en belegt internationaal in aandelen van ter beurze genoteerde vastgoedfondsen. Tot dusver maakten alleen institutionele beleggers gebruik van het Mees-fonds waarin totaal 80 miljoen gulden is ingelegd. Volgens de bank bedraagt het gemiddelde jaarrendement 16,6 procent; het totaalrendement sinds de oprichting bedraagt 48,7 procent.