Verlies Swiss Air daalt verder

BASEL, 21 SEPT. Het verlies van luchtvaartmaatschappij Swissair is in de eerste helft van dit jaar gedaald van 65 miljoen frank tot 48 miljoen frank, circa 65 miljoen gulden. Zonder de koersdaling van Amerikaanse dollar tegenover de Zwitserse frank zou er een kleine winst zijn geweest. Het bedrijfsresultaat verbeterde van een miljoen frank verlies naar een winst van tien miljoen frank. Over geheel 1994 zal er een beter resultaat zijn dan de netto winst van 59 miljoen frank van vorig jaar, zo liet de directie van de luchtvaartmaatschappij gisteren weten. De verbetering van de resultaten is te danken aan een onverwacht sterke groei van het vervoer en aan kostenbesparende maatregelen. Het vervoersvolume nam toe met 10,3 procent en de beladingsgraad van de vliegtuigen steeg van 62,5 procent tot 66,3 procent. De omzet ging desondanks met 3,9 procent omlaag van 3,13 miljard frank naar drie miljard frank, ruim 4 miljard gulden.