OMELETTAART MET KRUIDIGE KÄSEVULLING

Gebruik voor dit gerecht voor 4 à 6 personen een niet te grote koekepan. De kans dat de omeletten bij het omdraaien heel blijven is dan aanzienlijk groter.

12 eieren

500 gram hüttenkäse

veel verschillende soorten verse kruiden als peterselie, bieslook, kervel enz.

boter

nootmuskaat

zout en peper

Hak de kruiden fijn. Doe de hüttenkäse in een zeef en druk er het vocht uit. Roer de kruiden door de hüttenkäse en breng deze op smaak met zout en peper. Van de 12 eieren worden 4 omeletten gebakken. Klop per omelet 3 eieren los. Smelt een klontje boter in de koekepan en giet hier de losgeklopte eieren in. Strooi op elke omelet wat nootmuskaat en laat ze afkoelen.

Spatel op drie omeletten wat kruidige hüttenkäse en leg ze op elkaar. Leg de laatste omelet er bovenop. Snijd deze omelettaart in 4 of 6 punten.