Nordholt spreekt niet meer over IRT in openbaar

AMSTERDAM, 21 SEPT. Hoofdcommissaris Nordholt spreekt niet meer in het openbaar over de IRT-affaire. Dit beloofde hij gisteren de Amsterdamse raadsleden van de commissie algemene zaken. De commissie besprak en bekritiseerde het laatste publicitaire optreden de korpschef in twee kranten. Daarin haalde hij fel uit naar de commissie-Wierenga, die zijns inziens de waarheid over het Interregionaal Recherche Team (IRT) nooit boven tafel heeft gehaald. Bovendien sprak hij schande van het passeren van ex-burgemeester en ex-minister Van Thijn bij de kabinetsformatie. Burgemeester Patijn zei gisteren dat hij een spreekverbod voor Nordholt nooit zal overwegen. Maar de grens is volgens hem wel bereikt “als een bestuurder in verlegenheid wordt gebracht”. Volgens de burgemeester moet Nordholt zich niet met de actuele politiek bemoeien en zich aan afspraken met hem over publiciteit houden.